Program

Vi är en anrik skola med ena foten i framtiden – din framtid. Hos oss möter traditioner morgondagens teknik. Vi erbjuder klassiska högskoleförberedande utbildningar – med tillval som ger dig unika möjligheter att kombinera teori med fältarbete.

Olympiaskolan ger dig globala möjligheter, resor och stark sammanhållning. Språk och hållbarhetstänk genomsyrar verksamheten. Vi står för känsla och en öppenhet som får både dig och skolan att växa.

Språk i fokus

I en globaliserad värld blir språkkunskaper allt viktigare. Olympiaskolan är den enda skolan i Helsingborg som erbjuder humanistiska programmet och hos oss har också samhälls- och naturvetare möjlighet att välja mellan minst fem språk. Olympiaskolan har stått som värd för språk- och kulturtävling i moderna språk för grund- och gymnasieskolor.

Hållbart lärande

Vi på Olympiaskolan tror att den enskilde individens ansvar och stora och små samarbeten är viktiga delar av vägen till ökad hållbarhet för oss alla i världen. Därför har vår undervisning ett starkt fokus på mänskliga rättigheter, demokrati, språkliga och kulturella möten, internationellt utbyte samt studier av vår närmiljö och fjällmiljö.

Du är en del av helheten och det är viktigt för vår framtid att du får en så god förståelse för hållbarhetsbegreppet som möjligt. Här följer några exempel på vad vi på Olympiaskolan menar med hållbarhet.

We Change

We Change är Sveriges största hållbarhetssatsning för unga. Förra året ordnade Olympiaskolan i samarbete med We Change en heldags workshop på temat hållbarhet, som var mycket uppskattad. Detta kommer att bli ett återkommande inslag på skolan.

Lär dig på resande fot

I våra program får du möjlighet att möta verkligheten utanför skolans väggar – på studieresor, fältövningar och läger. Läser du samhällsvetenskap med profil Ledarskap SOS åker du på fältveckor och till norska fjällen för att träna gruppdynamik och ledarskap. Till Norge åker även alla elever på naturvetenskapligt program och studerar geologi och ekologi. På våra resor lär vi oss om naturen och hur vi ska agera för att vårda den. Om du drömmer om att jobba internationellt i framtiden kanske du blir en av de utvalda som får en unik möjlighet att utveckla din kompetens i globala frågor med fältstudier i Uganda.

Starta företag – lär för framtiden

Har du en affärsidé du tror på? Då kan du starta ett UF-företag hos oss. Du utvecklar din samarbets- och organisationsförmåga, vidgar ditt kontaktnät och kanske är det här du börjar din yrkeskarriär. Du lär dig också att driva företag på ett hållbart sätt.

Vår egen lägerstuga

Olympiaskolan har en egen lägerstuga på Söderåsen. Här håller vi lektioner i skogsmiljö med stugan tillgänglig för våra elever. Lev friluftsliv med vänner på skolan, fördjupa er i biologi, naturkunskap och ta chansen att studera naturen på plats.

Aktivt engagemang

Vår Amnestygrupp och den årliga ”Framtidsjakten” är exempel på hur du genom ett aktivt engagemang kan göra stor skillnad.

Hållbara Olympia

Vi har en hållbarhetsgrupp för dig som brinner för det här med hållbarhet. Vi tror att vi kan påverka vår värld till det bättre. Hur då? Ja, det får du hjälpa oss med. Vi ses!

En kropp som mår bra pluggar bättre

Visst mår man bra av att röra sig? Hoppa upp från skolbänken och aktivera kropp och sinne! På flera av våra program finns möjlighet att välja en profil som kombinerar din högskoleförberedande utbildning med fysiska utmaningar. Eller varför inte ingå i skolans egen idrottsförening. Hållbarhet gäller också dig!