Lärarna ska verkligen ha kredd!

Olympiaskolan är där du får upptäcka världen, prova på sådant du aldrig gjort förut och utmana dina egna gränser. Enligt Johanna, Molly och Tobias är skolan perfekt för dig som vill lära dig mer och utvecklas med grymma lärare. Utbildningen sker inte bara i klassrummet utan även utanför.

Oavsett vilket program du söker på Olympiaskolan får du grymma lärare. Det tycker Johanna som går andra året på samhällsvetenskapliga programmet med inriktning kriminologi och ledarskap och Molly och Tobias som går andra året på det humanistiska programmet.

Vad är det bästa med Olympiaskolan?

– Det bästa med Olympia är lärarna. De ska verkligen ha kredd. Lärarna är väldigt härliga och man kan ha en väldigt bra relation med sina lärare för de bryr sig verkligen om en, säger Johanna.

– Jag håller helt med! Jag går det humanistiska programmet och eftersom vi är en liten klass har lärarna väldigt bra möjlighet att ge oss individuell hjälp. Om jag till exempel har svårt med matte kan jag få extra hjälp med det. Och sen även tvärt om! Jag kan också få extra utmaningar om jag är extra bra på ett ämne. Lärarna är väldigt duktiga på att se och ta hänsyn till att alla fungerar olika, säger Molly.

På Olympiaskolan har du möjligheter att kombinera teori med fältstudier utöver det vanliga och få en utbildning som är förankrad i yrkeslivet. Vi har ett väl utvecklat samarbete med universitet, företag, myndigheter och organisationer.

– Hela min klass har varit på studieresa till Berlin och vi har också ett samarbete med Lunds universitet. Vi har till exempel varit på humanist- och teologdagarna och gått på föreläsningar på språk- och litteraturcentrum vid Lunds universitet. Vi har många samarbeten som förbereder oss för framtiden, säger Tobias, som går andra året på humanistiska programmet tillsammans med Molly.

– På kriminologi och ledarskap har vi nog mest action av alla program på skolan. Vi har bland annat samarbeten med Polisen och Försvarsmakten och är i väg på olika övningar tillsammans med dem. Vi var till exempel på auroraövningen och det var riktigt kul att få uppleva riktiga övningar, träffa personer som jobbar inom Polisen och Försvarsmakten och få se vad man kan få jobba med i framtiden,

säger Johanna.

Varför välja Olympiaskolan?

– Sök till Olympiaskolan om du tycker om att prata och kommunicera, säger Johanna.

– Vi har specialiserade inriktningar här på Olympia. Tycker du om något program eller ämne som Olympiaskolan har så har du verkligen möjlighet att lära dig mer och utvecklas inom just det ämnet, säger Molly.

– Dessutom har vi ett samarbete med Nicolaiskolan och Tycho Braheskolan som gör att du kan välja riktigt många olika kurser på individuellt val. Att välja något man tycker är kul är kul, fyller Tobias i.