Skolan

Olympiaskolan är gymnasieskolan för dig som vill läsa vidare med goda resultat efter studentexamen. Hos oss får du upptäcka världen, prova sådant du aldrig gjort förut, spränga gränser och bli utmanad – på riktigt.

Kunskaper för en föränderlig värld

På Olympiaskolan fyller vi din unika ryggsäck med kunskap. Våra lärare är uppdaterade med det senaste, så att du får ett lärande på riktigt. De har det extra engagemanget och utvecklar dina talanger, så att du kan stå på egna ben både nu och i framtiden.

Samarbete med universitet, företag och organisationer

Vi erbjuder klassiska universitetsförberedande utbildningar, med tillval som ger dig unika möjligheter att kombinera teori med fältstudier utöver det vanliga. Vi har ett väl utvecklat samarbete med universitet, företag och organisationer. Du lär ofta på resande fot och får en utbildning som är förankrad i yrkeslivet.

Med vår långa erfarenhet av lärande och våra framgångsrika elevers framfart i vidare studier, vet vi att du kommer att lyckas på universitet och i yrkeslivet.
Några av de företag, universitet och organisationer som vi samarbetar med är

• Försvarsutbildarna
  • Försvarsmakten
  • Brandorama
  • Polisen
  • Lunds universitet
  • Campus Helsingborg
  • Johnson & Johnson
  • Ica
  • Europa direkt.

Språk i fokus

I en globaliserad värld blir språkkunskaper allt viktigare. Olympiaskolan är den enda skolan i Helsingborg som erbjuder humanistiska programmet och hos oss har också samhälls- och naturvetare möjlighet att välja mellan minst fem språk.

Olympiaskolan är återkommande värd för språk- och kulturtävlingen Språkolympiaden, International Language Competition. Det är en språk- och kulturtävling i moderna språk och svenska som anordnas både för grundskolor och gymnasieskolor. Syftet med tävlingen är att uppmuntra elever till att läsa moderna språk på högre nivå genom att belöna att elever satsar på och blir duktiga på språk. Tävlingen sker utanför det vanliga skolarbetet och ingår inte i betyget. Tävlingen sätter mer allmänna kunskaper på prov än det som brukar vara vid andra provtillfällen och frågorna täcker ungefär 33 procent vardera av grammatik, ordkunskap samt fakta och nutid.

Kombination av tradition och ny teknik

Olympiaskolan är en gymnasieskola där du kan känna spår av stolta traditioner när du rör dig i korridorer och studieutrymmen. Detta i kombination med ett modernt och välutrustat bibliotek, ny teknik och framförallt kompetenta lärare med djupa ämneskunskaper som vet vad du behöver utveckla för att klara dig bra i framtida studier och i yrkeslivet.