Teknikprogrammet

NYHET! Olympiaskolan startar Teknikprogram med start hösten 2024.

Det här är programmet för dig som älskar matematik, teknik och intresserad av att lära dig programmering. På Olympiaskolan läser du Teknikprogrammet med inriktning Informations- och medieteknik med spelutveckling som profil. För dig som vill jobba med att skapa framtidens underhållning.

Nu startar vi ett helt nytt Teknikprogram på Olympiaskolan som är anpassad för framtidens behov. Utöver de programgemensamma ämnen inom teknik får du kunskaper inom Informations- och medieteknik med ämnen som Dator- och nätverksteknik, Programmering och Webbutveckling. Med spelutveckling som fokus och som kommer prägla hela utbildningen kommer du bland annat få lära dig skriva programkod för datorspel.

Under utbildningen får du ta del av våra samarbeten med högskolor, företag och spelutvecklare från branschen genom gästföreläsningar, studiebesök och APL. För oss på Olympiaskolan är det viktigt att allt lärande inte sker i klassrummet. Olympiaskolans framgång är vårt samarbete med omvärlden.

Tillsammans med Tycho Braheskolan och Nicolaiskolan erbjuder vi regionens bredaste utbud av individuellt val. Du får möjlighet att lägga till kurser och anpassa din utbildning med det du är intresserad av. Exempel på ämnen du kan lägga till är: e-sport, bild och form och entreprenörskap. Det finns ett 50-tal valbara kurser att välja mellan i individuellt val.

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen från programmet har du behörighet och kunskap för högskolestudier inom teknik, matematik, spelutveckling men även inom andra områden. Efter dina tre år hos oss ger programmet dig en bred behörighet för dina framtida studier och kunskaper som tar dig framåt och utåt i världen.

Mer information om Teknikprogrammet kommer.

Jerry Ahlström, rektor på Olympiaskolan.

Vem ska söka programmet?

– Det här är programmet för dig som har matte och programmering som favoritämnen. Här fokuserar du på den tekniska delen av spelutveckling, till exempel som att skapa realistiska rörelser hos karaktärerna i ett spel. Sen är det så klart kul om du är intresserad av spel, men det viktigaste är matematiken.

Hur ser framtiden ut för spelutvecklare?

– Enligt Dataspelsbranschen kommer Sverige att sakna ungefär 25 000 spelutvecklare om tillväxten fortsätter att hålla i sig så som den gör nu. Det finns alltså en väldigt stor efterfrågan på spelutvecklare.

Hur skiljer sig programmet från andra teknikprogram?

– Vårt teknikprogram har spelutveckling som profil. Det innebär att du som elev kommer att få fokusera extra på just spelutveckling. Du kan också förvänta dig gästföreläsningar och studiebesök på företag inom spelbranschen. På Olympia är vårt motto lärande i och utanför klassrummet så det blir inte enbart tre år i skolbänken utan vi värdesätter ett nära samarbete med branscherna vi utbildar inom.

Poängplaner

Poängplan för Teknikprogrammet – Gymnasiegemensamma ämnen

1.3.8
Array
Array Array Array Array Array
Array Array Array Array Array
Array Array Array Array Array Array Array Array Array Array Array Array Array

Poängplan för Teknikprogrammet – Programgemensamma ämnen

1.3.8
Array
Array Array Array Array Array
Array Array Array Array Array
Array Array Array Array

Poängplan för Teknikprogrammet – Inriktning (Informations- och medieteknik)

1.3.8
Array
Array Array Array Array Array
Array Array Array Array Array
Array Array Array Array

Poängplan för Teknikprogrammet – Programfördjupning (spelutveckling)

1.3.8
Array
Array Array Array Array Array
Array Array Array Array Array
Array Array Array Array Array Array