Bridge to Employment – BTE

Vill du bli mer förberedd för att läsa vidare? Vill du vara med i ett värdefullt internationellt nätverk? Vill du se vilka karriärmöjligheter det finns när du tagit examen från NA? Då har Olympiaskolan vad du söker från och med hösten 2019.

Hösten 2019 startar BTE på Olympiaskolan i Helsingborg. Foto: Freddy Billqvist

Då kommer vi på Olympiaskolan kunna erbjuda elever på naturvetenskapsprogrammet en unik chans. Som enda utvalda skola i Sverige är vi med i ett treårigt projekt som heter Bridge to Employment tillsammans med Johnson & Johnson och Lunds universitet. Projektet är redan igång i ett 10-tal länder. Du kommer att få delta i digitala möten över landsgränserna i gemensamma konferenser och på gemensamma föreläsningar med andra skolor. Några elever kommer att få möjlighet att åka och träffa andra projektskolor ute i världen.

Projektet ger dig chansen att utveckla färdigheter som är bra för ett framtida arbetsliv i en global miljö.

• Du får träna på att skriva CV och öva på intervjuer.
  • Upplev en annan möteskultur, träna på din presentationsteknik, lär dig kommunikation och hur du pitchar idéer på bästa sätt.
  • Se vilka yrkesroller det finns i en stor organisation.
  • Delta i utvecklande workshops på Campus Helsingborg.
  • Medarbetare på Johnson & Johnson samt Lunds universitet kommer att fungera som coacher.

Vill du ha ett litet försprång mot andra i ditt framtida arbetsliv? Välkommen till BTE på Olympiaskolan.

Läs mer på bridge2employment.org

Detta är en film om BTE i andra länder. Olympiaskolan är första skolan i Skandinavien som är med i detta samarbete så därför är filmen på engelska.